S-a constat ca nucile grecesti contin un mix sanatos de antioxidanti. In ele se contin de doua ori mai multi antioxidanti, decat in orice alte nuci – alune, migdale, nuci pecan, fistic, acaju, nuc brazilian.
Nucile grecesti, bogate in antioxidanti
Este de remarcat faptul, ca antioxidantii nucilor grecesti sunt mult mai calitativi si vitamina E (antioxidant) e de 2-15 ori mai puternica, decat din alte nuci. Un alt avantaj este ca ele se consuma adesea crude, in nucile prajite calitatea antioxidantilor este mai slaba.

Daca ele sunt atat de utile, de ce nu se consuma dimineata, la amiaza si seara ? Deoarece multi consuma nuci de la caz la caz si nici nu sunt constienti de faptul, cat de sanatos este acest produs, in timp ce altii evita sa-l consume, deoarece cred ca sunt prea calorice. Cu toate acestea, nucile contin grasimi mononesaturate si polinesaturate, care sunt mult mai utile decat cele saturate, ce blocheaza vasele de sange.

Consumul de nuci grecesti protejeaza impotriva cresterii in greutate, deoarece ofera o senzatie de satietate si previne mancatul in exces. Dar si abuzul nu este indicat: zilnic trebuie de mancat aproximativ sapte nuci – doza suficienta pentru a obtine nutrientii necesari.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment