Alimentele care ard mai multe calorii decat contin sunt cunoscute ca produse cu continut caloric negativ. Printre acestea se numara telina, portocalele, capsunele, mandarinele, grepfrutul, morcovi, caise, rosii, castraveti, pepene verde, conopida, merele si ardeiul iute.
Produse alimentare care ard multe calorii
Citricele
Aceste fructe bogate in vitamina C contin si flavonoide, si fitonutrienti care reduc nivelul colesterolului si riscul formarii cheagurilor de sange, imbunatatind in acelasi timp si starea generala a organismului.

Legumele
Sunt alimentele care ne energizeaza, fara a avea un aport crescut de calorii. Printre legumele recomandate de nutritionisti se numara salata, cu 12 kcal/100g, telina si castravetii cu 15 kcal/100g, rosiile si vinetele, cu 20 kcal/100g si spanacul care are 17 kcal/100g.

Dieta bogata in legume nu numai ca ne energizeaza, dar ne intareste sanatatea unghiilor si a parului, imbunatatindu-ne in acelasi timp vederea.

Pestele
Somonul, macroul si heringul, constituie cea mai importanta sursa de acizi grasi de tip omega 3. Pestele ne ajuta sa luptam impotriva depresiei si a unor afectiuni precum artrita, contribuie la sanatatea parului si a pielii si reduce riscul afectiunilor cardiace si a cancerului. Continutul sau caloric nu este mai mare de 155 – 175 kcal/100g.

Nucile si semintele
Desi au un continut caloric mai mare decat restul alimentelor prezentate (562 calorii – nucile coapte; 244 calorii – castanele), acestea ajuta la pierderea kilogramelor in plus, fiind surse importante de proteine, calciu si vitamina E.

Toate fructele sunt importante surse de nutrienti, insa murele si afinele se numara printre cele mai bogate in vitamine si fibre. Sunt o sursa excelenta de antioxidanti care ne protejeaza corpul de stresul resimtit zilnic. Aceste fructe actioneaza de asemenea si asupra memoriei, imbunatatind functionarea creierului, si asupra dimensiunilor taliei.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment