Cu toate că în majoritatea măștilor de înfrumusețare și al dietelor ori preparatelor culinare este folosit oul de găină (destul de bogat și el în vitamine), oul de prepeliță este și mai util sănătății noastre. Acesta conține, comparativ cu oul de găină, de 8 ori mai mult fier, de 6 ori mai multă vitamina B1, de 15 ori mai multă vitamină B2 și de 5 ori mai mult fosfor.
Ouale de prepelita, bogate in vitamine si minerale
În afară de acestea, mai conține o serie de proteine alcătuite din aminoacizii esențiali organismului, proteine care sunt de cea mai bună clasă: Clasa I. Oul de prepeliță mai conține și alte vitamine și minerale, printre care vitaminele A, E, sau calciu etc.

Specialiștii spun că cura cu ouă de prepeliță este benefică oricând. Însă în unele afecțiuni ouăle de prepeliță sporesc însănătoșirea sau, dacă aceasta nu mai este posibilă, îmbunătățesc calitatea vieții.

Afecțiuni în care ouăle de prepeliță aduc beneficii: afecțiuni cardiace, afecțiuni renale, afecțiuni hepato-biliare, obezitate, creșterea imunității, hipertensiune arterială, ulcer și unele boli digestive ușoare, conjunctivite, urticarii, tuse și astm bronșic, tulburări de memorie, stimulează creșterea și dezvoltarea copiilor, anemie, colesterol crescut, diabet, astenie, impotență.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment