Mancarea nesanatoasa si stresul se numara printre cauzele pierderilor de memorie experimentate de fiecare dintre noi la un moment dat. Paralel cu tratamentul indicat de medic, nutritionistii ne sfatuiesc sa apelam la o terapie naturista pe baza de nuci si miere.
Nuci si miere pentru intarirea memoriei
Nucile sunt indicate in tratarea problemelor de memorie, deoarece contin fenilalanina, un aminoacid esential pentru om. Pe langa rolul sau legat de sinteza proteinelor, aceasta substanta este si un valoros neurotransmitator, difuzand semnalele nervoase intre neuroni si creier, cu rol in protejarea memoriei. De efectele acestui tonic pot beneficia atat persoanele marcate de stres, cat si anemicii.

Pentru prepararea tonicului se curata mai multe nuci, care vor fi apoi pisate. Nucile pisate se pun intr-un borcan, peste care se toarna mierea poliflora.

Compozitia se amesteca timp de 10 zile cu o lingura de lemn. Persoanele supraponderale pot lua zilnic, din acest preparat , cate o lingurita, cu 15 minute inaintea fiecarei mese principale.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment