Expertii ne recomanda sa consumam laptele sub forma fermentata, adica sub forma de iaurt, lapte batut, kefir. Laptele trebuie tratat termic si pasteurizat ca sa omoare microbii, dar aceste forme de lapte fermentat aduc in organismul omului si o microflora probiotica, adica bacteriile bifidus, streptococus termofilus, lactobacilus vulgaris.
Iaurtul, benefic sanatatii
Ele au insemnatate deosebita, deoarece fermenteaza laptele la iaurt si restul formelor fermentate. Aceasta microflora utila trebuie sa ramina vie si in timpul consumarii, caci aceste bacterii fac foarte bine tubului digestiv.

Dar trebuie sa consumam iaurturi, kefiruri si lapte batut vii, care au aceasta microflora folositoare in stare vie. Daca aceste iaurturi vii sint pasteurizate inca o data si dupa fermentare, pentru a le mari perioada de valabilitate, aceasta microflora nu mai este vie.

De ce sint utile aceste bacterii? In colonul omului exista doua tabere de bacterii, o armata de bacterii rele, care pot duce la cancere, si grupuri de bacterii bune, denumite bifidobacterii, esentiale pentru viata omului, caci noi ne nastem cu aceste bacterii bune.  

In cazul unor tratamente puternice cu antibiotice, se poate intimpla un efect foarte rau. In cantitate mare, antibioticele tari distrug bacteriile bune din colon si atunci se rupe echilibrul intre tabara de bacterii rele si tabara de bacterii folositoare. Antibioticele tari, lovind in bacteriile bune, nu mai are cine sa tina in sah bacteriile rele, ca atunci cind exista un echilibru intre cele doua tabere.

Cind insa antibioticele tari omoara bacteriile pozitive, ajung sa-si faca de cap bacteriile negative, cele rele, care produc grave neplaceri sanatatii omului. Deci revenind, cel mai bine este sa fie consumate iaurturi, kefiruri, lapte batut in stare simpla, fara adaosuri de fructe in regim industrial, caci in aceasta prelucrare fructele adaugate contin conservanti chimici, deci E-uri.

Daca vrem sa mincam iaurturi cu fructe, putem cumpara iaurt simplu in care sa amestecam noi acasa fructe vii, bucati de fructe proaspete.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment