Este cunoscut faptul că regimul alimentar al femeilor trebuie să difere de cel al bărbaților. Ce este atât de special în produsele necesare organismului feminin? Pentru menținerea funcției reproductive a sexului frumos sunt necesare cinci tipuri de produse.
Produse alimentare necesare organismului feminin
1. Legume cu frunze
Trebuie să fie incluse în meniul zilnic legume precum salată, fasole, sparanghel, broccoli, deoarece acestea sunt bogate în fibre, dar și în vitamine, minerale necesare organismului feminin. Legumele trebuie alese după culoare: cu cât mai închise, cu atât mai bine.

2. Cereale integrale
S-a dovedit că aceste produse conțin cu 96% mai multe fibre, vitamine și minerale decât în cerealele care sunt prelucrate. Nutriționiștii recomandă ca rația alimentară să includă pâine integrală de grâu, orez brun și paste (sorturi tari).

3. Nuci
Faceți acest ingredient important în rația dvs. A se adăuga la salate, terciuri, iaurt, deoarece acestea sunt o sursă neînlocuită de proteine vegetale, magneziu, vitaminele E și B. Utilizarea lor reduce riscul bolilor de inima și cancer. În săptămână se poate de mâncat o pătrime pahar de nuci.

4. Iaurt
Produs sărac în calorii și bogat în calciu. 3 - 4 paharele de iaurt fără zahăr într-o săptămână este destul de suficient.

5. Pomușoare
Căpșuni, zmeură, coacăză, afine și altele conțin o cantitate mare de antioxidanți, care încetinesc procesul de îmbătrânire. E necesar de mâncat 2 cești de pomușoare pe săptămână. Ele pot fi proaspete sau congelate.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment