Orezul brun a fost adăugat pe lista alimentelor sănătoase, pe aceeași poziție cu cerealele integrale. Se pare că orezul brun are aceleași beneficii pentru sistemul cardiovascular, fiind bogat în fibre.
Consumul regulat de orez brun ajuta la prevenirea unor forme de cancer
Totodată, consumul regulat de orez brun ar putea ajuta la prevenirea unor forme de cancer, după cum susțin cercetătorii americani. Aceștia spun că pachetele cu orez brun vor fi etichetate corespunzător, evidențiindu-se beneficiile produsului.

Dieteticienii au susținut de mult timp că orezul brun este benefic pentru sănătate, dar acum va putea fi inclus oficial pe lista alimentelor recomandate în regimul de slăbire, bogate în fibre și sărace în grăsimi.

Aceștia recomandă trei gustări pe zi din cereale integrale, în cazul unei diete de 2000 de calorii. Totuși studiile arată că 65 la sută dintre persoanele care sunt la regim nu respectă aceste cantități, cu atât mai puțin persoanele care mănâncă normal.

Specialiștii vor sa deruleze o campanie de promovare a beneficiilor consumului de cereale integrale și orez brun. Acesta este bogat în antioxidanți și alți nutrienți care influențează pozitiv sistemul cardiovascular, evoluția cancerului sau a diabetului de tip 2. Totodată conține 15 vitamine și minerale, printre care grupul B, magneziu, seleniu și fier.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment