Banana acţionează contra răcelii, constipaţiei, stresului, ulcerului, constituind o unealtă delicioasă de prevenţie în domeniul sănătăţii.
Efectele bananelor asupra sănătăţii
Este fructul prin excelenţă al atleţilor, o gustare delicioasă pentru şcolari şi studenţi şi unul dintre ingredientele de bază în alimentaţia bebeluşilor. Ea are şi alte atuuri: contribuie la prevenţia a numeroase maladii.

Consumul de banane îţi permite să te înarmezi contra răcelilor şi gripei. Banana este o sursă importantă de vitamina C, o vitamină esenţială pentru buna funcţionare a sistemului nostru imunitar şi importantă pentru întărirea mecanismelor de apărare ale organismului.

Graţie conţinutului său în fier, banana stimulează producţia de hemoglobină din sânge, ajutând astfel la diminuarea riscurilor de anemiere.

Doza importantă de potasiu conţinută în acest fruct permite reglarea presiunii sangvine şi diminuarea riscurilor cardiovasculare. Banana conţine şi serotonină, cunoscută şi sub numele de "hormonul fericirii".

Vitamina B6 din banane reglează nivelul glucozei din sânge, Tot în lista beneficiilor acestui fruct se încadrează şi proprietăţile calmante ale bananei asupra arsurilor stomacale şi greţurilor matinale.

Banana este utilă şi pentru cei care încearcă să se lase de fumat. Vitaminele B6, B12 şi magneziul ajută corpul să simtă mai puţin efectele lipsei de nicotină.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment