Cum să slăbim sănătos și să scăpăm de gândul că colăceii de grăsime depuși inestetic pe burtică și coapse vor fi extrem de vizibili pentru cei din jur? Nu este greu. Urmați doar câteva sfaturi.
Dieta de întreținere pe timp de primăvară
Ore de masă fixe
Respectați orele de masă, nu „ciuguliți" între mesele principale. Dacă vă este tare foame, ronțăiți niște tulpini de țelină.

Ce putem mânca
Din regimul nostru alimentar nu trebuie să lipsească pâinea integrală (una, două felii) și fulgii de ovăz. Însă, atenție, doar la micul-dejun. Aveți grijă și de calciul de care aveți nevoie. Trebuie să mâncați produse lactate: iaurturile degresate (fără amidon și nici de cele cu fructe), brânzeturile degresate, laptele cu conținut scăzut de grăsimi sunt alimente binevenite.

Legumele verzi: primăvara apar salata, ceapa verde, spanacul, urzicile, ridichile, leurda, usturoiul verde, stevia. Includeți-le în alimentația dvs., de preferință cât mai puțin procesate termic. Fructele sunt bune, însă nu seara și nu mai devreme de 3 ore după ce ați mâncat o masă care conține grăsimi. Ouăle vă aduc în organism proteine, deci și ele sunt pe lista albă dacă sunt fierte tari. Fiartă sau pe grătar, carnea nu trebuie să lipsească mai mult de o săptămână din dieta dvs.

Ce nu avem voie să mâncăm
Uitați de dulciuri, gemuri, pâine albă, plăcinte, de prăjituri și creme. Sunt delicioase, însă au prostul obicei să se depună fix acolo unde nu trebuie. Evitați carnea grasă, salamurile, șunca, cârnații. Pastele făinoase sunt pe lista produselor non-grata, mai ales dacă nu sunt din făină integrală. La fel și orezul. Mai bine „uitați" de ele pe o perioadă.

Dieta de primăvară impune mișcare
Faceți sport: chiar dacă nu aveți un abonament, la o sală de fitness, nu disperați. Urcați scările: e gratis și un bun exercițiu cardio care vă lucrează mușchii picioarelor. Plimbați-vă în aer liber, ieșiți în parc, găsiți-vă motive să mergeți pe jos. O plimbare seara, înainte de culcare, arde din calorii și aerul răcoros vă va face să dormiți mult mai ușor și să vă odihniți mai bine.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment