Fiecare din noi se pricepe mai mult sau mai puțin la gătit bucate. Plus la asta, tot e nevoie să cunoaștem câteva metode prin care putem păstra corect produsele alimentare mai mult timp. Mai jos găsiți câteva trucuri ușor de pus în aplicare.
Câteva recomandări pentru a păstra corect alimentele
Ardeii iuți
Înainte de a pune ardeii iuți verzi la frigider, scoteți-le semințele. Așa se vor menține proaspeți mai mult timp.

Fasolea
Fasolea are tendința să se umfle, mai ales din cauza umezelii, dacă nu e spălată și uscată în mod corespunzător înainte de a fi introdusă la frigider.

Peștele
Nu aruncați recipientele golite de lapte. Sunt cele mai bune metode de împachetare a peștelui, puiului sau a altor tipuri de carne, atunci când vreți să le porționați.

Legumele
Pregătiți-vă câțiva săculeți din pânză de bumbac. Vor păstra legumele cu frunze proaspete o perioadă mai lungă de timp.

Fructele
Țineți legumele și fructele în pungi diferite, deoarece fructele prezintă emisii de gaze cu etilenă care cauzează îngălbenirea legumelor.

Ouăle
Dacă plănuiți să păstrați ouăle mai mult de o lună, ungeți-le coaja cu o pensulă înmuiată în ulei de gătit. Acesta le va împiedica să se descompună prea devreme.

Brânza
Pentru a păstra brânza uscată mai mult timp, înveliți-o cu o sugativă înainte să o băgați în frigider.

Mâncarea proaspătă
Nu țineți mâncarea gătită mai mult de două ore afară, puneți-o la frigider imediat ce s-a răcit. În caz că doriți să decongelați ceva, din nou, nu prelungiți procesul mai mult de două ore.

Păstrarea fructelor
Păstrați fructele, cum ar fi strugurii, în pachete perforate, în frigider. Fructele, precum bananele, pepenii, prunele etc., pot fi refrigerate după ce au ajuns la nivelul maxim de coacere pentru a le prelungi valabilitatea cu o zi sau două.

Folosiți pungi din hârtie
Pungile din hârtie sunt ambalaje grozave pentru a păstra la frigider lămâile sau ardeii. Frunzele proaspete de coriandru și alte asemenea plante se păstrează proaspete o perioadă mai îndelungată dacă sunt puse în hârtie de ziar.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment