Avocado a apărut probabil în Peru, unde se crede că a fost cultivat iniţial acum 8000-9000 de ani. În Guatemala, frunzele uscate, frunzele proaspete, coaja fructului, scoarţa şi chiar seminţele sunt întrebuinţate de indigeni ca remedii medicale.
Avocado, bogat in potasiu si vitamina E
Avocado este bogat în potasiu, substanţă importantă a cărei deficienţă poate da naştere la depresie şi extenuare. De asemenea, conţine vitamina B6, care ajută la asimilarea fierului, fiind de ajutor femeilor care suferă de sindromul premenstrual. Datorită conţinutului de vitaminele E şi B, avocado ajută şi la eliminarea stresului şi ameliorarea problemelor sexuale precum infertilitatea şi impotenţa.

Toţi cei care doresc să slăbească cred că avocado îngraşă, însă fiecare calorie din această legumă are o valoare importantă în nutriţie. Conţinutul ridicat de grăsimi mononesaturate - mai ales acidul oleic, la fel ca uleiul de măsline - îl face unul dintre cele mai puternice alimente antioxidante. Această proprietate oferă protecţie împotriva bolilor de inimă, atacurilor de cord şi cancerului.

În medicina naturistă, pulpa şi uleiul de avocado se întrebuinţează de mult timp în tratarea pielii, deoarece se ştie că substanţele chimice din această legumă stimulează producţia de colagen, care ajută la netezirea ridurilor, dând pielii un aspect de prospeţime şi tinereţe - mai ieftin şi mai sigur decât orice injecţie sau substanţă abrazivă. De asemenea, avocado este o sursă bună de vitaminele A şi E, ideale pentru piele, indiferent dacă îl mâncaţi sau îl aplicaţi ca mască facială.

Deoarece grăsimile din avocado sunt uşor de digerat şi conţin substanţe chimice antifungice şi antibacteriene, piureul de avocado reprezintă un aliment excelent pentru invalizi, convalescenţi şi copii bolnavi.

Ştiaţi că...
  • Energie / porţie standard - 276kcal;
  • Este bogat în potasiu şi vitamina E;
  • Este bun pentru inimă, circulaţie şi piele;
  • Ajută la ameliorarea sindromului premenstrual;
  • Previne cancerul. Se consumă crud şi copt;
Yandex