Printre cele mai importante surse de proteine se găsesc cele de origine animală: carnea, peștele, carnea de pasăre, lactatele și ouăle. Din păcate, aceste alimente sunt cu mari cantități de grăsimi nesănătoase. Din această cauză, este important să alegeți variantele cu nivel scăzut de grăsimi, precum laptele degresat, iaurt-urile dietetice, carnea de pui fără piele, peștele și să evitați carnea roșie.
O sanatate bună cu alimente sarace în grăsimi
Peștele este o alegere bună, deoarece conține cantități mult mai mici de grăsime, de acizi grași saturați și de colesterol față de carnea roșie sau carnea de pasăre.

Unele specii de pește se consideră protectoare pentru aparatul cardiovascular datorită conținutului de acizi grași omega-3, care scad colesterolul, trigliceridele și cresc HDL-colesterolul, adică acea fracțiune a lipoproteinelor din sânge care se opune apariției aterosclerozei și bolilor de inima.

Cele mai bogate specii în acizi grași omega-3 sunt somonul și heringul. Alte surse sunt nucile, soia, uleiul de rapiță.

Fasolea, mazărea și lintea sunt surse bune de proteine vegetale. În plus, sunt lipsite de colesterol și foarte puține grăsimi, ceea ce le face un bun substituent pentru carne.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment