Dacă majoritatea persoanelor se confruntă cu problema kilogramelor în plus, sunt persoane care au greutatea corporală sub limita normală. După spusele specialiștilor, a fi subponderal este la fel de nesănătos pentru organism precum supraponderabilitatea.
Exemplu de alimentaţie pentru îngrăşare
Pentru cei care au o greutate corporală mult prea mică în raport cu vârsta și înălțimea este important ca mesele normale să se suplimenteze cu aproximativ 500 de calorii. Atâta timp cât organismul este subponderal, apar deficiente hepatice și chiar neurologice.

Printre produsele care nu trebuie să lipsească din alimentația unei persoane cu o greutate sub cea normală găsim ouăle, deoarece conțin proteine, dar și toți cei 20 de aminoacizi esențiali vieții, carnea și vegetalele, susțin specialiștii.

Conform nutriționiștilor, dacă dorim să ne îngrășam, trebuie să creștem numărul de mese pe zi, astfel încât să ajungem să mâncăm de mai multe ori pe zi, de patru - cinci ori, în cantități mai mici. Grăsimile indicate sunt cele monosaturate, găsite în uleiul de măsline și avocado și cele polisaturate din pește: macrou, ton, somon, in, floarea soarelui și nuci. Se recomandă și consumul unei cantități mari de legume și fructe.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment