Legumele moi sunt o sursă valoroasă de vitamine antioxidante A, C şi E, de betacaroten, oferă o concentraţie redusă de acid folic şi o cantitate rezonabilă de fibre.
Legumele moi, apreciate pentru conținutul de vitamine, betacaroten și fibre
Prin gustul fin, uleios, dat de acizii graşi monosaturaţi, avocado este unic în rândul legumelor. Deşi
este considerat adesea bogat în calorii, aceste câteva calorii suplimentare furnizează antioxidanţi de ajutor în prevenirea cancerului şi bolii arterelor coronare.

Atât avocado, cât şi ardeii trebuie consumaţi cruzi. Zucchini se pot consuma cruzi sau în sote, iar dovleceii - mai puţin aromaţi şi cu un conţinut scăzut de substanţe nutritive - pot fi preparaţi la cuptor sau umpluţi cu alte legume, în reţete gustoase, fără multe calorii.

Dovleacul şi porumbul dulce se folosesc mult mai mult în Africa, în Caraibe şi în America de Nord decât în Europa. Când este gătit şi consumat imediat după cules, ştiuletele de porumb are o aromă dulce şi este bogat în substanţe nutritive; porumbul conservat este o rezervă sănătoasă de fibre, dacă
sunteţi atent la adaosul de sare.

Dovleacul se întrebuinţează tot mai mult în Europa, ca ingredient în supe, fripturi şi plăcinte dulci; este o sursă excelentă de betacaroten.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment