Fasolea este cultivata de peste 7000 de ani. Inițial ea se cultiva în America de Sud, dar în Egiptul și Roma Antica fasolea era îndrăgită nu numai ca aliment, ci și ca produs cosmetic: cu masca de fasole îmbunătățeau culoarea tenului.
Beneficiile fasolei
Fasolea conține vitaminele A, vitamine din grupa B, C, PP, E, K, precum și fosfor, potasiu și fier. Zincul și cuprul din fasole sporește secreția sucului gastric, care este utilă în gastrită, boli de ficat, iar potasiul menține sistemul cardiovascular.

S-a constatat faptul că o substanță din fasolea albă blochează fermentul alfa-amilaza, enzima ce descompune amidonul. Altfel spus, amidonul din fasole nu se va asimila de către organism, prin urmare se pierde din greutate. Fasolea este un produs obligatoriu pentru diabetici, deoarece reduce nivelul de zahăr în sânge. Consumul de fasole duce la dizolvarea pietrelor la rinichi și previne formarea tartrului.

Substanțe nocive se pot conține în păstăi și boabele verzi, în alimentație se recomandă de utilizat numai fasolea tratată termic.
Yandex