Acesta nu este orez, ci seminţe ale unei plante acvatice de apă dulce, răspândită în zona Marilor Lacuri din America de Nord, în lacurile şi râurile cu apă mică din nord-estul SUA şi estul Canadei.
Orezul sălbatic, bogat în proteine, vitamine B și minerale
Timp de peste o mie de ani, orezul sălbatic a fost recoltat de către americanii băştinaşi, care aplecau iarba pletoasă peste caiace, apoi o băteau încet, astfel încât seminţele să cadă în caiac fără ca planta să fie ruptă şi să poată înflori şi face seminţe din nou.

Orezul sălbatic conţine cantităţi semnificative de minerale esenţiale, inclusiv zinc. Boabele lungi şi negre au o aromă picantă şi sunt mai dense decât orezul obişnuit.

Orezul sălbatic este scump, însă merită să încercaţi, amestecat cu orez brun. Deoarece are nevoie de un timp de fierbere mai lung, lăsaţi-l 10 minute în apa fiartă înainte să adăugaţi orezul brun, apoi preparaţi-l ca pe cel obişnuit.

Ştiaţi că...
  • Energie / porţie standard - 248kcal;
  • Este bogat în proteine, vitamine B şi minerale;
  • Este bun pentru depresie şi irascibilitate;
  • Este benefic pentru probleme menstruale;
  • Se foloseşte cel mai bine la salate, amestecat cu orez basmati sau combinat cu orez brun;

Orezul sălbatic este un depozit incredibil de substanţe nutritive, conţinând mai multe proteine chiar şi decât ovăzul sau orezul brun.

Conţinutul său de vitamină B îl depăşeşte pe acela al altor cereale şi este bogat în acizi linolenici cu importanţă nutritivă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment