Kiwi conţine foarte multă vitamina C, fibre, cupru, potasiu, magneziu, vitamina E etc. În plus are numai 45 de calorii.

Este recomandat mai ales iarna, datorită proprietăţilor lui nutritive Datorită tuturor componentelor nutritive pe care le conţine, consumul de kiwi este foarte indicat pentru a reduce riscul producerii cancerului, a bolilor de inimă, previne formarea cataractei, care poate cauza orbirea Fibrele de kiwi protejează împotriva diabetului, a bolilor de inimă.
Kiwi - un fruct bogat in substante nutritive
Cuprul din kiwi este vital pentru creşterea copiilor, întărirea oaselor, dezvoltarea cerebrală şi sănătatea sistemului imunitar. Cuprul este folosit de organism pentru crearea celulelor roşii din sânge. Un kiwi conţine mai mult potasiu decât o banană. Potasiul are un rol important în controlarea presiunii sângelui şi a activităţilor inimii.

Magneziul este un minerar vital pentru organism, important pentru formarea oaselor, reglarea ritmului cardiac, relaxarea musculară şi funcţionarea centrilor nervoşi. Spre deosebire de alte surse de vitamina E, kiwi este şi foarte sărac în grăsimi. Kiwi este un foarte bun antioxidant.

Kiwi se consumă proaspăt, îl putem tăia pe jumătate şi să-l mâncăm direct din coajă cu ajutorul unei linguriţe, dar putem face şi delicioase sucuri naturale, salate de fructe sau tarte.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment