Alimentele din soia sunt o excelentă sursă de proteine şi ajută la pierderea kilogramelor în plus, susţin oamenii de ştiinţă.

În urma a opt studii realizate pe oameni s-a observat că toţi voluntarii au slăbit un număr de kilograme aproximativ la fel, după ce au renunţat la carnea de porc în favoarea alimentelor din soia.
Soia - produs alimentar utilizat la slabit, prevenirea diabetului si a bolilor de inima
Mai mult, alimentele din soia scad apetitul şi, ca urmare, şi aportul de calorii este mai mic. Cercetătorii au examinat flavonoizii găsiţi în soia şi au observat că aceştia reduc riscul apariţiei diabetului prin împiedicarea construirii ţesutului gras. În plus, o dietă bazată pe soia ajută la scăderea glucozei şi a nivelului de insulină din organism.

Dacă cercetările viitoare vor proba aceste constatări, dietele pe bază de soia vor fi recomandate diabeticilor care vor să slăbească. S-a mai observat că o alimentaţie bazată pe soia, de asemenea, ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău”, al trigliceridelor şi creşte nivelul colesterolului „bun”. Mai mult, soia împiedică scăderea masei osoase în cazul femeilor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment