Portocala fortifică organismul, stimulează imunitatea naturală şi e un remediu eficient în bolile infecţioase.  E un depozit natural de săruri minerale, în special calciu, utilizat integral în procesele metabolice datorită prezenţei fosforului. De aceea portocalele sunt recomandate în special copiilor în creştere, anemicilor, convalescenţilor şi bolnavilor cu stări febrile.

O portocală de dimensiuni medii conţine aproximativ 50 mg de vitamina C, ceea ce reprezintă aproximativ două treimi din necesarul zilnic. Vitamina C ajută la vindecarea plăgilor şi creşte rezistenţa organismului la îmbolnăvire.
Portocala - fructul ce fortifica organismul si stimuleaza imunitatea
Conform specialiştilor, pectina prezentă în portocale poate ajuta la scăderea poftei de mâncare. Astfel, portocalele sunt un aliment recomandat în regimurile de slăbire. Ajută la activarea procesului de detoxifiere a organismului. Coaja conţine antioxidanţi care uşurează transportul oxigenului la organele vitale şi protejează pielea de radicalii liberi care accelerează îmbătrânirea.

Sunt foarte utilizate în cosmetică, deoarece previn apariţia ridurilor, în dermatoze şi eczeme, deoarece conţin multă apă (87,6%), calciu (26%), fosfor, fier, carbohidrati, minerale şi vitaminele B şi C. Sucul de portocale, îndulcit cu miere, este forte bun pentru bolile de inimă.

Se recomandă întrebuinţarea dimineaţa, pe stomacul gol, înainte de prânz şi de cină.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment