Cercetătorii de la compania Seppic au găsit un nou mod de a lupta cu stresul - ei propun utilizarea pepenelui galben. În pepenele galben se conţine un ferment ce are proprietăţi antioxidante (superoxyddismutase), care împiedică lezarea ţesuturilor umane - aşa-numitul stres oxidativ intracelular.

În cadrul experimentului, două grupuri de voluntari au consumat capsule ce conţin enzime şi capsule placebo, umplute doar cu amidon. Cu toate că efectele nu au fost atât de mari, la persoanele din primul grup s-a evidenţiat un efect benefic al enzimei.
Pepenele galben poate reduce stresul
Cercetătorii susţin că enzima dată îmbunătăţeşte concentrarea, elimină oboseala şi iritabilitatea, dar şi problemele legate de somn. Rezultatele experimentului ar putea fi mai pronunţate, în cazul în care în experiment participau voluntari cu probleme serioase de stres.

După cum s-a raportat anterior, stresul poate fi redus şi cu miros de iarbă proaspăt tăiată. Substanţa chimică eliminată de aceasta protejează amigdala şi hipocampul, relaxează şi chiar poate preveni afectarea creierului la o vârstă înaintată. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment