Cercetătorii au evoluat eficacitatea sucului de cireşe în prevenirea durerilor musculare şi inflamarea de după efortul fizic. Un laborator din Marea Britanie a studiat efectul sucului de cireşe după un maraton. 20 de alergători, care au participat la maraton, au băut suc de cireşe de două ori pe zi timp de cinci zile înainte de a participa la maratonul din Londra şi două zile după.

Rezultatele au indicat faptul că grupul care a băut suc de cireşe şi-a recuperat forţele mult mai rapid decât grupul de control pe parcursul a 48 de ore de după maraton. Atât inflamarea a fost considerabil redusă în grupul numit „suc de cireşe”, cât şi stresul oxidativ. Antocianinele sunt substanţele din cireşe care au propietăţi anti-inflamatorii şi anti-oxidante.
Suc de cirese pentru o recuperare mai rapida si pentru mai putine dureri musculare dupa un exercitiu sportiv
Un alt studiu a reuşit să demonstreze efectul pozitiv al sucului de cireşe asupra durerilor musculare legate de un exerciţiu excentric. Participanţii băuseră suc de cireşe de două ori pe zi timp de trei zile înainte de exerciţiu şi patru zile după. Sticla cu suc conţinea echivalentul a 50-60 de cireşe amestecate cu suc de măr. Participanţii au efectuat după aceasta un exerciţiu excentric timp de 20 de minute.

Sensibilitatea musculară şi forţa au fost evaluate în fiecare zi până şi după exerciţiu. Forţa musculară s-a ameliorat uşor după 96 de ore pentru grupul numit „suc de cireşe”. Gradul de durere era diferit între cele două grupe, rezultatul durerii medii era semnificativ mai mic la cei care au consumat suc de cireşe. (N.N.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment