Conținutul bogat de vitamina C din portocalele proaspăt culese sau stoarse explică influența lor benefică asupra sănătății noastre, datorită importanței lor uriașe în combaterea infecțiilor și menținerea sănătății organismului.

Portocalele mai conțin și betacaroten și bioflavonoizi în pereții membranelor. Aceste substanțe chimice întăresc pereții capilarelor mici.

Ca doză zilnică recomandată în SUA, un pahar de suc de portocale asigură 110% vitamina C, 8% tiamină, 8% acid folic, 4% vitamina B6, A% magneziu, 2% fosfor și doar sub 2% proteine, vitamina A, riboflavină, acid nicotinic, calciu și fler. Dacă îl beți la masă, creșteți absorbția fierului cu până la de două ori și jumătate.
Portocalele, bogate in vitamina C si betacaroten
Fructele, florile și coaja portocalelor se folosesc de mult timp în medicina naturistă. Coaja conține hesperidină și limonen, folosite în tratarea bronșitei cronice. Ceaiul preparat din flori uscate este un tonic ușor

Știați că...
  • Energie / porție standard - 59kcal;
  • Sunt bogate în vitamina C și betacaroten;
  • Sunt excelente pentru combaterea infecțiilor și îmbunătățirea circulației;
  • Sucul de portocale este benefic în cazul bolilor de inimă, tensiunii arteriale ridicate și reținerii de fluide;
  • Se recomandă să se consume proaspete și coapte, cu tot cu sâmburi și membrană;
  • Unii dintre cei care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioase din coajă poate declanșa o criză. Dacă nu aveți de unde cumpăra fructe organice sau deparafinate, frecați coaja în apă fierbinte înainte să o adăugați la mâncăruri sau băuturi.

Sfaturi
Uleiul esențial de neroli, preparat din flori de portocal, se utilizează adeseori în aromoterapie ca sedativ ușor Cinci picături puse în 25 ml de ulei volatil sunt de ajutor în masajul spatelui, gâtului și umerilor, pentru detensionare și stimularea somnului. Neroli este, de asemenea, unul dintre ingredientele principale ale apei de colonie, care, folosită la masajul tâmplelor, poate elimina imediat cefaleele.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment