De mai bine de două mii de ani, soiurile diferite de fenicul sunt cultivate pentru aroma delicată a frunzelor verde pal, care merg de minune cu peştele.
Feniculul de Florenta, bogat in uleiuri volatile
De asemenea, seminţele se întrebuinţează medicinal de mii de ani. Dar feniculul de Florenţa este cultivat mai ales pentru bulbul său mare, de culoare gri-verzui, cu aroma sa distinctă asemănătoare cu anasonul.

Uleiurile volatile sunt cele care-i oferă această aromă şi proprietăţile medicinale. Deşi pe plan nutriţional nu reprezintă o centrală energetică de vitamine şi minerale, bulbul de fenicul are un conţinut scăzut de calorii şi ajută la eliminarea din organism a surplusului de fluide.

Ştiaţi că...
  • Energie / 100g - 50kcal;
  • Este bogat în uleiuri volatile;
  • Util în caz de afecţiuni digestive, mai ales pentru eliminarea în exces a gazelor. Diuretic uşor;
  • Se consumă crud, înăbuşit sau fiert;

Adăugaţi câteva felii de fenicul în orice salată pentru mai multă savoare.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment