Spanacul mai este şi foarte bogat în clorofilă, de aceea se recomandă în cantităţi mari pacienţilor cane suferă de anemie, oboseală sau tensiune nervoasă. Ideal este să se consume crud, în salate.

Spanacul este deosebit de bogat în acid folic, substanţă cane se absoarbe foarte uşor, 100 g oferă trei sferturi din necesarul zilnic. Acest lucru îl plasează în fruntea listei de cumpărături a oricărei femei care doreşte să rămână însărcinată sau care aşteaptă deja un copil.
Bolnavii de cancer sau cei care sunt în pericol de îmbolnăvire, cum ar fi fumătorii înrăiţi, trebuie să includă în meniu o cantitate mare de spanac. Cercetarea asupra cancerului se concentrează tot mai mult asupra întregului spectru de carotinoide - nu doar betacaroten - cuprinse în legumele şi fructele verde-închis sau viu colorate, iar spanacul este mult mai bogat în aceste substanţe decât morcovii.
În studiile efectuate pe eşantioane de populaţii, s-a demonstrat că legumele de culoare verde închis, mai ales spanacul, protejează împotriva cancerului.
Ştiaţi că...
- Energie / porţie standard - 23kcal;
- Este bogat în clorofilă şi acid folic;
- Este bun în prevenirea cancerului şi îmbunătăţirea vederii;
- Este benefic pentru femeile însărcinate;
- Trebuie consumat crud sau gătit în cât mai puţină apă;
- Deoarece conţine acid uric, trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită;