In primul rand, sucul fresh si racoros de grapefruit ne face o dimineata de vara mult mai frumoasa. In al doilea rand, serbetul de grapefruit este o adevarata salvare intr-o zi de vara calduroasa. In al treilea rand, grapefruit este util, bogat in vitamine si gustos.

Grapefruit salbatic nu a fost gasit niciodata, denumirea lui in latina suna ca citrusparadise. Se presupune ca este un amestec intre portocala si pomelo sau portocala si lamaie. Patria acestui fruct se considera India si America Centrala, dar prima mentiune de grapefruit s-a gasit pe insula Barbados in 1750 si peste 64 de ani in Jamaica.

Proprietati utile
In grapefruit se contin vitaminele A, B, D, P, C, el este o sursa mare de inozitol - o substanta care stabilizeaza activitatea inimii si a creierului. Grapefruit reduce riscul de hipertensiune si insuficienta coronariana, imbunateste digestia si normalizeaza functia hepatica.
Grapefruit? La fel de gustos si util
Grapefruit este prietenul femeilor, cateva felii sau sucul de acest fruct, dupa masa contribuie la eliminarea lipidelor din organism. La fel grapefruitul face pielea si parul sa straluceasca de sanatate. Acesta tonifica intreg organismul si este un excelent instrument in lupta cu colesterolul.

Continutul de bilflavonoizi din pulpa intensifica actiunea vitaminei C. Se recomanda de mancat grapefruit in diabet zaharat si boala varicoasa.

Proprietati periculoase
Grapefruit este contraindicat celor cu ulcer gastric si duodenal, hiperaciditate gastrica, colita, enterita.

Se mai considera ca grapefruitul reduce efectul anumitor medicamente - unor imunosupresoare, antibioticului eritromicina, contraceptive orale, ce contin estradiol, preparate pentru inima.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment