Ceaiul roșu (Rooibos) este originar din Africa. Datorită conținutului său bogat în minerale, vitamine și alte substanțe precum antioxidanții, planta dată este apreciată și consumată de multe persoane. Beneficiile aduse de acest tip de ceai asupra sănătății sunt multiple.

Ajută la slăbit
Rooibos posedă capacitatea de a mări metabolismul bazal, de a restabili echilibrele organismului (homeostazia), de a mobiliza depozitele adipoase și de a detoxifica organismul. Ceaiul roșu se poate asocia cu dietele de orice natură, asigurând vitaminele și mineralele necesare care pot lipsi din alimentația zilnică.
Ceaiul rosu, beneficii
Detoxificarea organismului și proprietăți anti-cancerigene
Datorită cantității mari de antioxidanți (conține o cantitate mai mare de antioxidanți față de fructe sau legume), ceaiul roșu are capacitatea de a detoxifica organismul, de a elimina radicalii acizi ce ne pot îmbolnăvi și este util în lupta cu cancerul.

De ajutor în menținerea tinereții și frumuseții
Datorită conținutului bogat în minerale, vitamine și antioxidanți, ceaiul roșu reface structurile pielii și stratul de colagen, redând elasticitatea cutanată și reducând ridurile. În plus, efecte asemănătoare se regăsesc și la nivelul altor celule din organism, refăcând tonusul întregului corp și redând energia de care avem nevoie zilnic.

Beneficiile ceaiului roșu
- combate depresia și alte dezechilibre psihice;
- ajută refacerea rapidă a sistemului energetic, fiind indicat sportivilor în perioadele de suprasolicitare musculară;
- intensifică sistemul imunitar;
- reface structura pereților vaselor sanguine, luptând în felul acesta împotriva bolilor cardio-vasculare și a AVC (accidente vasculare cerebrale);
- micșorează colesterolul mărit;
- este benefic în multe afecțiuni renale;
- are efecte antiseptice și antiinflamatorii, reducând infecțiile din organism și stimulând sistemul imunitar;
- datorită efectelor antibacteriene, este benefic la nivelul cavității bucale, unde împiedică formarea plăcii bacteriene;
- nu provoacă insomnie, deoarece nu conține cafeină;
- este indicat pentru refacerea tranzitului intestinal în constipație;

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment