De secole sînt cunoscute calităţile antiseptice, depurative, diuretice, sedative, tonice ale acestui bulb vindecător.

Consumată ca atare, deci crudă, rasă în salate, sfecla roşie îşi păstrează întregi energiile care ajută la vindecarea unor boli ori la fortificarea sistemului imunitar. Prezentă în alimentaţie fiartă ori coaptă, sfecla rosie îşi pierde din proprietăţile terapeutice.

Este stabilit că 100 g de sfeclă roşie au în componenţă următoarele: 60 mg sodiu, 260 mg potasiu, 25 mg calciu, 35 mg fosfor, precum şi numeroase microelemente ca rubidiu, cesiu, cupru, magneziu, zinc. În plus, conţine vitamine de valoare cum ar fi: A, B1 şi B2, C.
Sfecla roșie regenerează sângele
Sucul de sfeclă roşie, băut simplu sau în combinaţie cu suc proaspăt de castravete şi de morcov, dă rezultate spectaculoase în afecţiunile renale şi litiază urică. Acelaşi suc distruge tumorile cancerigene, regenerează sîngele şi ameliorează bolile cauzate de radiaţiile Roentgen.

Este indicat însă că acest suc să fie băut dimineaţa, pe stomacul gol. Pentru că normalizează metabolismul general şi calmează stările de tensiune nervoasă. Sucul de sfeclă roşie este un aliment de care nu trebuie să ne lipsim, mai ales în timpul epidemiilor de gripă. Sfecla roşie este socotită drept alimentul vegetal între cele mai bogate cu potasiu, după drojdia de bere.
Yandex