O ceaşcă de ceai pe zi poate ajuta la fortifierea şoldurilor femeilor în vârstă, arată un studiu australian. Studiul susţine că ceaiul, consumat cu moderaţie, ajută la întărirea oaselor.

Cercetarea a fost efectuată pe 1.500 de femei, cu vârste cuprinse între 70 şi 85 de ani şi a durat 5 ani. Femeile au fost împărţite în două grupuri. Un grup a băut ceai, iar celălalt nu.
Ceaiul face bine la oase
După 4 ani, femeile din grupul consumator de ceai aveau o densitate a oaselor cu 3% mai mare faţă de femeile care nu au băut ceai. De-a lungul studiului, femeile din primul grup au pierdut în jur de 1.6% din densitatea minerală din şold.

În comparaţie, cele din grupul care nu a băut ceai au pierdut 4% din densitatea osului. Cercetătorii spun că responsabili pentru aceste rezultate pozitive sunt antioxidanţii din ceai.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment