Cei care nu tin la propria sanatate, pot include in ratia alimentara chipsurile sau cartofii free. Aceasta alimentatie nesanatoasa va va ajuta foarte curand sa aflati unde este inima.

Despre aceasta ne preintampina oamenii de stiinta polonezi, care sustin ca in chipsuri se contine acrilamidă - o substanta prezenta in produsele alimentare prajite si coapte.
Chipsurile sunt daunatoare pentru inima
S-a ajuns la aceasta concluzie in cursul investigaţiilor de lunga durata, in care au fost angajati o echipa de voluntari. Termen de patru saptamani, voluntarii au fost hraniti in exces cu chipsuri, astfel ei primeau zilnic cate 157 micrograme de acrilamidă, noteaza sanatatea.com. La sfarsitul experimentului in sangele participanţilor s-a depistat un nivel inalt de substante nocive, care duc la cresterea riscului de boli cardiace.

Pentru a evita aceasta dauna asupra sanatatii noastre, oamenii de stiinta recomanda “reducerea consumului de chipsuri si cartofi free, inlocuindu-le cu fructe, legume, carne slaba, produse lactate si cereale”. (P.O.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment