Acum, cand ne invadeaza bolile de sezon (raceala, gripa), oamenii de stiinta incearca sa gaseasca noi modalităţi de a ne proteja impotriva gripei si a infetiilor respiratorii acute. Astfel de proprietăţi neobişnuite s-au gasit la ceai. In componenta ceaiului se afla catehinele, ele ajuta la prevenirea racelii si a gripei, chiar si stopeaza evolutia acestor maladii. Aceste substante imbunatatesc functia de protectie a organismului.

S-a constatat, ca e necesar sa bem cate 2-3 cesti de ceai pe zi pentru a contribui la consolidarea imunitatii. Iar expertii din Japonia au propus sa se produca masti, a caror tesatura sa contina un extract de catehine din ceai. Aceste masti ne vor proteja mult mai bine de gripa, decat cele obisnuite.
O ceasca de ceai impotriva racelii
Trebuie de mentionat faptul ca nu toate ceaiurile sunt bogate in catehine. De exemplu, cele din plante medicinale si karkade - nu contine aceste substante. Dar ceaiul negru si cel verde poate fi utilizat pentru prevenirea acestor infectii. (P.O.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment