Ce este o kilocalorie?
O kilocalorie reprezintă unitatea de măsură pentru energia termică și este egală cu 1000 de calorii. Practic, kilocaloria este o "calorie mare". Cu toate că multe dintre produsele comercializate au pe ambalaj trecută și valoarea kilocaloriilor, dietele pentru slăbit (pentru îngrășat) se bazează în mare majoritate pe calculul caloriilor. Suplimentar, antrenorii de fitness și nutriționiștii, când fac recomandări în privința eficientei anumitor programe de sport sau alimentație, se raportează tot la calorii.

Ce este kilojoulul (KJ)?
Kilojoulul, ca și kilocaloria, reprezintă o unitate de măsură a valorii energetice. O kilocalorie este echivalentă cu 4,18 kilojouli. Diferența dintre ele este că, în timp ce prima reprezintă o unitate de măsură non-metrică și corespunde valorii de masă pound, cea de a doua reprezintă o unitate de măsură metrică, ce corespunde kilogramelor.
Ce reprezintă caloriile și kilojoulii
Dacă un aliment conține 100 kilocalorii sau 418 kilojouli, înseamnă că la o metabolizare completă această cantitate de energie va fi degajată pentru ca organismul să se folosească de ea. Corpul folosește această energie pentru activități fizice sau pentru a menține în dependență de procesul metabolic (digestia, respirația etc.).

Corpul consumă energie chiar și în timpul somnului sau pentru a-și păstra temperatura.

1 cal = 1000 Kcal
1 Kcal = 4,18 KJ

La un aport de kilocalorii sau kilojouli mai mare decât necesitățile organismului, energia-surplus va fi stocată sub formă de grăsime. În cazul în care cantitatea de kilocalorii sau kilojouli acumulată este sub necesarul zilnic, corpul apelează la propriile depozite de grăsime pentru a obține energia de care are nevoie, apărând astfel pierderile în greutate.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment