Ghimbirul este un remediu folosit de secole pentru a trata diverse afecțiuni, iar în prezent cercetătorii au demonstrat că efectele sale pot să fie mai puternice decât a multor medicamente.

Consumul zilnic de ghimbir are efecte spectaculoase asupra corpului, de la îmbunătățirea digestiei și arderea grăsimilor până la calmarea durerilor din diverse cauze, datorită proprietății sale de a acționa ca un antiinflamator.
Beneficiile miraculoase ale ghimbirului
Ghimbirul protejează ficatul
Un studiu apărut în 2012 în publicația Indian Journal of Pharmaceutical Sciences arată că ghimbirul și cicoarea au un efect similar asupra ficatului, ajutând la buna lui funcționare. În urma testelor efectuate s-a constatat că prin consumul de ghimbir funcțiile ficatului s-au îmbunătățit, eliminarea toxinelor s-a făcut mai bine și sângele s-a curățat. De asemenea, specialiștii au analizat o mostră de țesut din ficat în urma consumului regulat de ghimbir, iar efectele au fost surprinzătoare asupra funcțiilor ficatului.

Absorbția mai ușoară a nutrienților
Prin consumul zilnic de ghimbir, vitaminele și mineralele sunt mai bine absorbite în corp. Acest efect apare datorită faptului că ghimbirul favorizează eliberarea unor enzime importante în procesul de digestie.

Ghimbirul împiedică depunerea colesterolului pe artere
Atunci când este consumat zilnic, ghimbirul are un efect spectaculos asupra grăsimilor din corp. El împiedică formarea depozitelor de colesterol, protejând inima de boli grave. Iar atunci când este consumat în combinație de ceapa și usturoiul, efectul protector asupra inimii este unul mult mai puternic.

Ghimbirul curăță sinusurile
Dacă ai nasul mereu înfundat, ghimbirul poate să facă minuni pentru tine. Datorită unui compus care se regăsește în compoziția lui, ghimbirul curăță căile nazale și te ajută să respiri ușor.

Ghimbirul îmbunătățește circulația sanguină
Rădăcina de ghimbir este bine cunoscută pentru calitatea de a stimula circulația și fluxul de sânge în toate organele. Astfel că ghimbirul ajută la transportul oxigenului și a substanțelor nutritive către toate organele vitale din corp.

Efect antiinflamator
Gingerolul, o substanță importantă din ghimbir, are un rol antiinflamator și poate să fie un remediu eficient pentru persoanele care suferă de artrită reumatoidă sau osteoartrită. Cercetările realizate au arătat că ghimbirul a fost la fel de eficient precum ibuprofenului în cazul persoanelor cu osteoartrită, însă fără să producă reacții adverse la stomac (lucru pe care-l provoacă ibuprofenul).

Protejează sistemul limfatic
Sistemul limfatic are o importanță crucială pentru sănătatea noastră. Când este plin de toxine, riscul de a dezvolta reacții inflamatorii și tumori este unul foarte ridicat. Un consum regulat de ghimbir curăță sistemul limfatic, prevenind astfel apariția diverselor infecții în corp.

Util în tratarea grețurilor
Femeile însărcinate pot să calmeze grețurile matinale consumând zilnic o cană cu ceai de ghimbir. De asemenea, s-a demonstrat că acest ceai este util și în cazul persoanelor care fac chimioterapie, ameliorând stările de greață și vomă.

Efect anticancerigen
Numeroase studii au arătat că ghimbirul are efect anticancerigen. Nu numai că protejează corpul de cancer, dar el s-a dovedit că micșorează tumorile deja existente și împiedică răspândirea acestora în corp.

Ceaiul de ghimbir?
Ceaiul de ghimbir este o altă soluție bună pentru include ghimbirul în dieta ta zilnică. Pentru a-l prepara ai nevoie de o bucată de 2 centimetri de rădăcină curățată de coajă pe care să o fierbi în 250 mililitri de apă timp de 10 minute. Pentru o aromă mai intensă, taie mărunt bucata de ghimbir sau răzuieste-o înainte de a o pune la fiert. După ce s-a răcit puțin, adaugă în ceai puțină miere de albine și zeamă de lămâie.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment