Mărul este înzestrat cu o multitudine de însușiri: gust bun, aspect plăcut și substanțe nutritive foarte sănătoase. Conținutul redus de calorii și numeroasele fibre pe care le conține fac ca mărul să reprezinte un adevărat izvor de sănătate și vitalitate.
Mărul, substanțe nutritive sănătoase
Bogate în vitaminele A, B1, B2 și C, dar și în substanțe nutritive, precum magneziu, fosfor, fier și potasiu, merele au numeroase beneficii asupra sănătății noastre precum: asigură un bun tranzit intestinal, reduc colesterolul, previn bolile cardiovasculare, previn ateroscleroza, conferă elasticitate și fermitate pielii, au efect exfoliant pentru ten, previn accidentele vasculare cerebrale, mențin glicemia la nivel normal, previn osteoporoza, scad riscul formării calculilor urinari etc.

Datorită proprietăților sale, mărul a ajuns să fie unul dintre cele mai comune fructe, fiind prezent pe masa fiecăruia dintre noi.

O alimentație sănătoasă vă ajută nu numai la menținerea tinereții, ci și la îmbunatățirea considerabilă a calității vieții.

Consumați zilnic legume și fructe, iar bolile vor rămâne la distanță de dumneavoastră.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment