Conform studiilor, o alimentație corectă poate stopa procesul de îmbătrânire. Îmbătrânirea este unul dintre procesele firești și ireversibile ale vieții, dar a cărei apariție poate fi întârziată.
Alimentația corectă micșorează procesul de îmbătrânire
Principalele caracteristici sunt: oboseala tot mai frecventă, formarea ridurilor, scăderea memoriei imediate, probleme de sănătate precum osteoporoză, slăbiciune musculară etc.

Există câțiva factori care pot încetini îmbătrânirea. Aici se include modul de viață, alimentația echilibrată, activitatea fizică desfășurată, modul în care reacționăm la stresul cotidian.

Printre principalii vinovați de apariția semnelor de îmbătrânire sunt radicalii liberi. Ei se formează sub acțiunea oxigenului, sunt deosebit de reactivi chimic și au tendință de a produce modificări patologice la nivel celular. Radicalii liberi favorizează apariția a diverse maladii, de la cele mai simple, până la neoplasme (cancere).

Mâncarea joacă un rol important dacă vrem sa rămânem mai mult timp în formă și poate întârzia apariția semnelor de îmbătrânire.

Există câteva sfaturi nutriționale care pot face mai eficientă lupta împotriva îmbătrânirii: un aport scăzut de grăsimi, zahăr și sodiu; suplimente de minerale, vitamine și antioxidanți consumate în mod moderat și regulat; evitarea fluctuațiilor de greutate corporală; mai multe zarzavaturi bogate în clorofilă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment