Este cea mai întâlnită varietate de oţet din Marea Britanie; se foloseşte în mod obişnuit pentru cartofi şi peşte, pentru a mura ceapa, cornişonii sau nucile.
Oțetul de malț, bogat în acid acetic
Oţetul de malţ este obţinut prin fermentarea orzului, adăugându-se apoi culturi de acetobacterii, iar dacă se adaugă caramel poate căpăta o culoare închisă.

Oţetul de malţ distilat se obţine prin distilarea oţetului de malţ obişnuit, fiind folosit de obicei pentru murare şi conservare.

Ştiaţi că...
  • Energie / porţie standard - 1 kcal;
  • Este bogat în acid acetic;
  • Este bun pentru conservarea alimentelor;
  • Excelent pentru murare sau pentru a stropi cartofii şi peştele;

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment