Napii sunt alţi membri ai familiei Cruciferae, deci conţin toate proprietăţile terapeutice ale acestei uimitoare familii de plante.
Napii, bogați în vitamina C și fibre
Cei care cultivă napi cunosc beneficiile consumului frunzelor verzi din vârf ca pe o legumă timpurie suculentă de primăvară, În medicina tradiţională, frunzele se întrebuinţează de mult timp ca remediu împotriva gutei şi artritei, pentru că elimină acidul uric din organism.

Un piure subţire de napi, preparat cu lapte, este un medicament popular vechi pentru tratarea bronşitei.

Napii mai sunt şi o sursă bună de fibre, deoarece conţin o concentraţie mică, dar utilă de calciu, fosfor, potasiu şi câteva dintre vitaminele B. De asemenea, sunt o sursă bună de vitamina C.

Ştiaţi că...
  • Energie / 100g - 23kcal;
  • Sunt bogaţi în vitamina C şi fibre;
  • Buni în caz de gută, artrită şi infecţii ale pieptului;
  • Utili în prevenirea cancerului;
  • Se recomandă să se consume cruzi în salate, uşor fierţi sau adăugaţi în supe şi fripturi;
  • Napii conţin goitrogeni şi trebuie consumaţi aşadar cu moderaţie de persoanele cu afecţiuni ale glandei tiroide;

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment