Whiskey şi whisky este una şi aceeaşi băutură, doar că prima variantă de ortografiere este utilizată pentru produsul american şi irlandez, iar cea de-a doua - pentru băutura canadiană şi scoţiană.

Băuturile alcoolice tari - coniacul, whisky, brandy - iniţial sunt străvezii, spre deosebire de bere şi vin. Culoarea auriu-maron o capătă în urma proceselor tehnologice de păstrare în butoaie speciale de stejar, în special.

Techila nu conţine nici un fel de viermi. Omida fluturelui HipoptaAgavis, care eronat este
considerată vierme, se află în componenţa altei băuturi mexicane -meskale, care este produs din cu totul altă plantă decât techila.

Burbon este băutura supranumită în cinstea districtului omonim din statul Kentucky, în care acest deliciu alcoolizat se producea din anul 1789. De remarcat că în prezent în districtul Burbon burbonul nu se mai fabrică.

Ginul de ienupăr sau porumbar (sloe gin) nu este gin, ci lichior preparat în baza pomuşoarelor de plante vizate.

Într-un bar bine utilat se poate de preparat cca 17864392788 de diverse cocktailuri din mulţimea de băuturi tari.

Primii colonişti din Anglia Nouă, deseori expuneau butoaiele cu cidru (băutură alcoolică obţinută prin fermentarea mustului de mere sau al altor fructe) afară, la ger. Astfel, apa îngheţa şi, în consecinţă, conţinutul de spirt din băutură creştea.

Majoritatea vinurilor, cu vârsta, se alterează.

Muscat, în traducere din italiană înseamnă vin cu muşte.

Berea, în limba galilor (Ţara Wales), se transcria cwrw şi se pronunţa „cu-ru".

În flota britanică, din 1651 până în 1970, fiecărui marinar zilnic i se dădea câte o porţie de rom.

Într-o sticlă de şampanie se conţin cca 49 mii. bule de bioxid de carbon.

În băuturile tari se pot identifica 13 substanţe minerale absolut necesare organismului uman.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment