În coma alcoolică poate ajunge oricine indiferent de vârstă. Cantitatea de alcool care trebuie consumată pentru a intra în comă variază de la o persoană la alta, putându-se intra în comă după o sticlă de bere sau după litri de băutură. S-a observat ca asocierea de băuturi conduce mai rapid la coma alcoolică.

Pacientul este în stare inconștientă, prezintă relaxare musculară, față roșie, puls accelerat, hipertensiune arterială (dacă aveți posibilitatea de a-i lua tensiunea), halenă (mirosul respirației) alcoolică, respirație rapidă.

Pacienții în cauză prezintă un risc crescut de a voma, iar dacă sunt întinși pe spate, își pot inspira vomismentele, acest fapt ducând la apariția unor complicații pulmonare foarte grave. De aceea pacientul trebuie așezat în poziția de siguranță care este următoarea: pacientul se pune culcat pe o parte (indiferent care) cu piciorul de deasupra îndoit și cu mâna de dedesubt sub cap (aceasta pentru mai multa stabilitate).

Pacientul se lasă în această poziție și se cheamă salvarea, raportându-se starea pacientului (conștient /  inconștient), date personale, momentul în care a intrat în comă, dacă ați fost de față și motivul intrării în starea de inconștiență (consumul de alcool).

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment