Fiecare ţară are metoda sa de mahmureală. Iată câteva exemple:
  • Germania: Scrumbie afumată
Peştele marinat sau afumat este ingredientul principal dintr-un aperitiv pe care germanii îl numesc Rollmops. Aceasta fiind considerată o metodă excelentă în înlăturarea mahmurelii, relateaza National Geographic, preluat de sanatatea.com.
  • China: Ceai verde
Pentru a combate mahmureala chinezii prepară un ceai verde destul de puternic. Apă cu lamâie sau oţet sunt de asemenea binevenite în aceste situaţii.
  • România: Supă
Supa din rămaşiţe este remediul pentru combaterea mahmurelii pentru mulţi dintre români. Este de asemenea folosită şi în Mexico şi Turcia. În România, resturile comestibile sunt fierte într-o supă grasă şi sărată cu rădăcini de plante, usturoi şi smântână.
  • Italia: Cafea
Cafeaua este produsul principal în dieta multor italieni, aceasta fiind sorbită în fiece dimineaţă. O espresso puternică, făcută acasă, combate durerile de cap în cazul mahmurelii.
  • SUA: Suc de tomate, ouă
Această metodă constă în preparea unui cocktail. Acesta, de obicei, fiind compus din: suc de tomate, Worcesteshire sos, piper negru şi un gălbenuş de ou crud.
  • Olanda: Bere
Olanda este considerată ţara berii tari. Se crede că două hălbi de bere servite reci potolesc mahmureala.
  • Japonia: Prune acre
Prunele acre sunt un remediu popular pentru băutorii japonezi. Acestea pot fi servite aparte sau cu ceai verde pentru a combate simptomele a ceea ce este cunoscut ca «futsuka yoi», adică mahmureala.
  • Mexic: Crevete
Mexicanii îţi vor spune că crustaceele sunt cheia în a te simţi mai bine după o zi de băutură. «Vuelva a la vida» este un fel de salată din crevete şi alte crustacee, noteaza sanatatea.com. Poate fi pregătită cu sos de tomate, lamâie şi ceapă. Aroma sa puternică explică şi denumirea, care în traducere ar însemna «întoarcerea la viaţă».
  • Polonia: Murături
Remediile mahmurelii sunt legate de murături. De asemenea este folosit şi chefirul (acesta fiind obţinut din lapte nepastereurizat lăsat două zile la temperatura camerei).
  • Rusia: Sauna
Decât să mănânce sau să bea ceva, mulţi ruşi preferă să plece direct la saună. Ea fiind benefică în eliminarea toxinelor. Mai sunt folosite şi mănunchiurile de mesteacăn pentru a stimula circulaţia sângelui. (N.N.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment