Potrivit unui studiu, parintii care fumeaza langa bebelusii lor contribuie la cresterea semnificativa a riscului ca cei mici sa dezvolte maladii infectioase.
Parintii care fumeaza langa bebelusii lor contribuie la cresterea dezvoltarii maladiilor infectioase
Cercetatorii au descoperit ca bebelusii expusi la fumatul pasiv in primele sase luni de viata prezinta cu 45% mai multe riscuri de a fi spitalizati pentru tratarea unei maladii infectioase pana la implinirea varstei de opt ani.

Mai mult, 33% dintre copiii care au avut pe cineva care a fumat constant la o distanta maxima de trei metri de ei, in primele luni de viata, au avut nevoie de spitalizare. La studiu au participat peste 7000 copii nascuti in Hong Kong, care au fost monitorizati pana la varsta de opt ani.

Copiii cu greutate mica la nastere, expusi fumului de tigara, au prezentat cu 75% mai multe probabilitati de a fi internati in spital pentru tratarea unor boli, precum cele meningococice sau respiratorii pana la varsta de opt ani.

De asemenea, copiii nascuti prematur au prezentat de doua ori mai multe riscuri de a necesita spitalizare pana la varsta de 8 ani. Oamenii de stiinta  care au efectuat studiul, sustin ca fumatul pasiv slabeste sistemul imunitar al copilului si provoaca maladii respiratorii.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment