O simpla injectie cu un tip de virus cunoscut sub numele de adenovirus poate combate alcoolismul, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori din Chile.
Alcoolicii, vindecati cu o injectie
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Santiago de Chile au descoperit ca soarecii crescuti pentru a fi dependenti de alcool carora li s-a administrat o doza de adenovirus modificat genetic au inceput sa consume cu 50% mai putin alcool la o luna de la tratament.

Virusurile au fost modificate, astfel incat sa distruga o gena care produce o enzima-cheie implicata in metabolizarea alcoolului. O simpla injectie a redus cu 80% activitatea acestei enzime in ficatul soarecilor.

Activitatea acestei enzime poate fi blocata prin administrarea de disulfiram, substanta prezenta in multe medicamente de tipul Antabuse care uneori se dovedesc a fi eficace in combaterea alcoolismului.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment