Conform specialistilor, abuzul de marijuana duce la o crestere enorma a riscului de atacuri cardiace si cerebrale, risc ce se adauga si celorlalte efecte nedorite ale acestui drog, precum pierderile de memorie si slabirea capacitatii de invatare.

Este concluzia unui studiu realizat de Institutul National American pentru Sanatate.
Abuzul de marijuana duce la o crestere a riscului de atacuri cardiace
Cercetatorii spun ca au urmarit in special schimbarile la nivelul apolipoproteinelor care indeplinesc un rol cheie in metabolismul trigliceridelor - un tip de lipide ce se gasesc in sange.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment