Alcoolul pare să „dreneze” temporar auzul unei persoane, în special, când este vorba de a distinge sunetele unei conversaţii, au descoperit cercetătorii britanici.

Într-un studiu efectuat pe 30 de voluntari sănătoşi, oamenii de ştiinţă au constatat că dacă participanţii beau, auzul lor devenea mai puţin „ascuţit”.
Consumul de alcool poate afecta auzul
Auzul de frecveţă joasă, care este necesar pentru a discerne vorbirea, avea cel mai mult de suferit, au subliniat cercetătorii. Este un fenomen bine observat că alcoolul pare să crească toleranţa persoanelor la zgomotul puternic, susţine Tahwinder Upile de la Universitatea College London Hospitals.

Numai că aşa numita „surzenie de petrecere” poate nu rezulta numai din cauza mediului înconjurător zgomotos. Cercetătorii au descoperit că cu cât era mai mare nivelul de alcool, măsurat în respiraţie, cu atât mai mult se deteriora auzul.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment