Cu mii de ani in urma,oamenii au inceput sa produca bauturi alcoolice din motive practice. Productia vinului a inceput in Egiptul Antic, cand egiptenii si-au dat seama ca sucul de struguri se strica repede, dar ca sucul fermentat sau vinul - se pastreaza bine.

Ei aveau probleme de asemenea cu apa de baut, care era impura si au observat ca daca beau vin nu se imbolnaveau. Mai tarziu vinul a devenit important pentru biserica Romano-Catolica, in toata Europa, intrucat era folosit la oficierea sfintei liturghii.
Despre alcool - istorie
In perioada renasterii, bauturile alcoolice au devenit importante in societatea europeana. Au inceput sa fie produse pe scară larga si promovate de breasla de comercianti care avea controlul productiei lor. In jurul anului 1300 a aparut o industrie a "berii" in Europa centrala.

In aceasta perioada vinul a continuat sa creasca in popularitate. Au aparut, de asemenea, multe sortimente denumite dupa locul de origine. Desi alcoolul a aparut initial din motive practice, utilizarea lui s-a schimbat ulterior. Oamenii au inceput sa incerce diferite tipuri de alcool, iar consumul de bauturi alcoolice a devenit o parte din cultura europeana. Utilizarea lui a adus adesea la abuz.

Este necesar sa examinam cazurile de abuz si sa intelegem efectele daunatoare ale alcoolului, pentru ca fiicare dintre noi sa poata lua o decizie rationala si constienta cu privire la consumul acestui drog. Alcoolul este un drog, o substanta chimica care schimba modul de functionare a organismului.

Daca utilizarea lui este larg raspandita, nu inseamna ca este sanatos sa-l folosim. Este un drog care tulbura mintea si care schimba reactiile chimice din creier, afectand modul de a gandi, a simti, a vorbi si a se misca al oamenilor. Multe din aceste efecte sunt periculoase si pot fi chiar fatale.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment