Fumul de ţigară dăunează sub orice formă. Consecinţe deosebit de grave în rezultatul fumatului sunt înregistrate la adolescente, viitoare mame, deoarece acesta produce avorturi, dăunează noului născut, cauzează malformaţii, naşteri de copii morţi, cu habdicap psihic si fizic.

În cazul femeilor care alăptează, timp de 5 minute după terminarea fumatului, produşii toxici din tutun se regasesc în lapte si afectează grav sănătatea sugarului.
Fumul de tigara dauneaza sub orice forma
La fel de dăunător este şi fumatul pasiv - atunci cînd nefumătorii inspiră fumul de tutun, aflîndu-se în localurile în care se fumează. Fumul de ţigară răspîndit în încaperi este de cîteva ori mai toxic, decît cel inhalat.

Acesta conţine mai multe substanţe nocive. S-a demonstrat că după cîteva minute, nicotina apare şi în urina copiilor care se află în aceeaşi încăpere cu fumătorii. (Nord-press)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment