Stupefiantul s-ar putea dovedi eficient acolo unde antibioticele dau greş, spun oamenii de ştiinţă.

Marijuana ar putea fi un medicament-minune, cred cercetătorii italieni şi britanici, după ce au constatat că principalul ingredient activ al stupefiantului acţionează ca un agent antibacterian. După cum notează „New York Times“, Tetrahidrocanabinolul (THC) este eficient mai ales împotriva tulpinelor microbiene care au căpătat deja rezistenţă în faţa antibioticelor.
Marijuana, medicament-minune impotriva bacteriilor
Proprietăţile antibacteriene ale plantei Cannabis Sativa, din care este obţinută marijuana, sunt cunoscute de câteva secole. Încă din anii ’50 leacuri pe bază de marijuana au fost testate împotriva unor infecţii, precum cele de piele, însă oamenii de ştiinţă nu cunoşteau prea bine la acea vreme structura stupefiantului.

Nu numai THC, ci şi alte patru componente similare ale marijuanei pot ucide bacterii rezistente la diverse tratamente, a subliniat Giovanni Appendio, de la Universitatea Piedmont, care a adăugat că modul în care acestea funcţionează nu este încă pe deplin înţeles.

Din acest motiv, foarte multe teste vor trebui efectuate înainte ca ele să pătrundă pe piaţă drept antibiotice, însă oamenii de ştiinţă sunt încrezători că marijuana se va dovedi eficientă împotriva bacteriilor precum stafilococul auriu, rezistent la meticilină (un tip de penicilină sintetică).

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment