Pentru că în fiecare an, jumătate de milion de cetăţeni ai UE moare din cauza fumatului, politicienii au pornit un război împotriva acestui viciu. Încă din anul 2006, fumatul a fost interzis în diferite ţări ale UE. Prima ţară care a luat măsura de a interzice fumatul a fost Irlanda.

Exemplul a fost urmat, la scurt timp, de Italia, Scoţia şi Suedia. De asemenea, în acelaşi an, fumatul a fost interzis în Grecia, Malta, Cipru, Liechtenstein, ţările baltice (Letonia, Lituania, Estonia), Cehia, Ungaria, Slovacia, Slovenia şi Polonia. Însă, nu în toate ţările, aplicarea normelor anti-fumat s-a putut desfăşura corect.
In ce tari ale UE este interzis fumatul in locuri publice
De exemplu, în Spania legile sunt foarte permisive. Astfel, patronii de baruri pot alege ca afacerea lor să fie destinată doar fumătorilor. Mai mult, în Franţa, o manifestaţie de stradă a împiedicat, în 2006, adoptarea legii care interzicea fumatul în baruri. Aplicarea normelor europene anti-tabac a continuat în 2007, când fumatul a fost interzis în alte şapte ţări.

Astfel, în Belgia, Anglia, Danemarca, Finlanda, Irlanda de Nord, Franţa şi Ţara Galilor, în baruri şi cluburi, nu se mai poate fuma. În anul 2008, ţările care vor interzice fumatul sunt Olanda, Germania, Luxemburg, Austria, Portugalia şi România.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment