Renunţatul la fumat sau la combustibilii pe bază de hidrocarburi ar putea salva de la moarte 32 de milioane de chinezi în viitorii 25 de ani, potrivit unui studiu publicat de ediţia online a revistei medicale britanice "The Lancet".

Maladiile respiratorii cronice se află pe locul doi în topul cauzelor mortalităţii în China, iar cancerul la plâmâni, pe locul şase, afirmă autorii articolului, care aparţin şcolii medicale de la celebra universitate americană Harvard.
Fumatul si hidorcarburile vor ucide 32,5 milioane de chinezi pana in 2033
O reducere semnificativă a consumului de tutun ar aduce o gestionare mai bună a tuberculozei, aflată pe locul opt în topul cauzelor mortalităţii în China, se mai afirmă în studiu. Aproximativ 50 la sută dintre chinezi fumează, iar cărbunele constituie singurul combustibil folosit pentru încălzirea a peste 70 la sută din locuinţe.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment