Consumul de canabis este mai putin daunator decat cel de alcool sau de tutun, motiv pentru care ar trebui legalizat, potrivit unui raport al The Beckley Foundation's Global Cannabis Commission.

Specialistii fundatiei sustin ca politica privind interzicerea acestui drog trebuie "serios reanalizata" pentru ca interzicerea consumului de canabis a avut un impact foarte mic asupra furnizarii acestui drog si i-a transformat pe cei care il consuma in infractori, informeaza AP.
Canabisul, mai putin daunator decat alcoolul sau tigara?
"Desi consumul de canabis poate avea un impact negativ asupra sanatatii, inclusiv a sanatatii mentale, acesta este mult mai putin daunator decat alcoolul si tutunul", se arata in raport. Istoric, doar doua morti sunt atribuite consumului de canabis in toata lumea, in vreme ce alcoolul si tutunul sunt cauza mortii a 150.000 de persoane anual numai in Marea Britanie.

Daca drogul ar fi legalizat, consumul de canabis ar putea fi controlat mult mai eficient si ar fi mai usor de oprit copiii ca sa nu devina consumatori, sustin cercetatorii de la The Beckley Foundation's Global Cannabis Commission.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment