Tinerii care consumă alcool în combinaţie cu băuturi energizante sunt de două ori mai predispuşi la a se răni decât cei care beau doar alcool, conform unui studiu american.

În cazul acestor tineri, este mult mai probabil să se rănească, să necesite îngrijiri medicale sau să facă sex neprotejat cu parteneri necunoscuţi.
Alcoolul combinat cu energizante afecteaza sanatatea
Pericolul constă în faptul că energizantele maschează senzaţiiile specifice din timpul beţiei, astfel încât aceşti tineri pot să bea cu 36% mai mult alcool decât ceilalţi. Din această cauză ei pot intra în comă alcoolică mult mai uşor.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment